Spinaziesoep met pijnboompitten en paprika

spinaziesoep-met-pijnboompitten-en-paprika

Heb je de tijd om een lekker soepje te bereiden? Dan is spinaziesoep met paprika en pijnboompitten heel aangenaam voor de afwisseling. De soep is binnen het half uur te bereiden en voldoende voor 6 personen. De bereidingswijze is relatief simpel en door iedereen uitvoerbaar. Koop elk van de ingrediënten in en ga stap voor stap aan de slag met de bereidingswijze om dit gezonde soepje te bereiden. Kippenbouillon geeft de soep een lekkere zoute smaak en aardappelen geven de soep een klein beetje binding. Spinazie gaat goed samen met een klein beetje room en daarom wordt er bij ditSpinaziesoep-met-pijnboompitten-en-paprika gerecht 200 ml room toegevoegd. Rozemarijn en ui zijn de belangrijkste smaakmakers binnen dit gerecht.

Ingrediënten

  • 1000 ml kippenbouillon
  • 2 grote uien
  • 2 aardappelen
  • 50 gram boter
  • 1 rode paprika
  • 500 gram spinazie uit de diepvries
  • Een handje pijnboompitten
  • 200 ml room
  • Rozemarijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Ben je er klaar voor om deze heerlijke soep te bereiden? Dan kun je direct van start met alle verse ingrediënten die je voor deze soep nodig hebt.

  1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius.
  3. Plaats de paprika voor een kwartier in de oven en wacht tot de paprika zwart zal worden.
  4. De paprika mag je vervolgens in een kom plaatsen. De kom dek je af met een laagje plastic of een bord.
  5. Smelt boter in de soeppan.
  6. Schil de uien en versnipper ze zo fijn mogelijk.
  7. Fruit de versnipperde uien aan en wacht tot de ui glazig wordt.
  8. Knijp de spinazie goed uit en zorg dat een groot deel van het vocht verdwenen is.
  9. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige blokjes.
  10. Voeg 1000 ml kippenbouillon, spinazie, blokjes aardappel en een rozemarijn bij de uien die je hebt laten aanfruiten.
  11. Het vuur mag je vanaf dit moment iets lager zetten. Het geheel mag voor vijf minuten koken.
  12. Gebruik een keukenmachine, staafmixer of blender om de soep te pureren. Zorgt dat er een gelijkmatige massa ontstaat en er geen stukjes meer heel blijven.
  13. Voeg 200 ml room toe en peper en zout. Proef de spinaziesoep en ervaar of deze al op smaak is.
  14. Pak de paprika uit het kommetje met de folie of het bord dat op dit kommetje staat.
  15. Het velletje mag je van de rode paprika verwijderen. Verwijder ook de zaadlijsten, zaadjes en het groene gedeelte. Zorg dat het zwarte velletje helemaal verdwenen is en snijd de geroosterde paprika in reepjes.
  16. Bak pijnboompitten in een pan tot deze een beetje bruin zijn geworden.
  17. Schenk de spinaziesoep in kommen en voeg de reepjes paprika en de gebakken pijnboompitten toe.

De soep mag je na bereiding direct nuttigen. De soep kun je niet bewaren en het is onverstandig om de soep later nog op te warmen door de spinazie die in deze soep gebruikt is.