4 personen     Bereidingstijd: 15 minuten     Kooktijd: 45 minuten

Spinazie-lasagne met bechamelsaus

Kan je niet wachten om een verrukkelijke maaltijd op tafel te zetten die niet alleen eenvoudig te bereiden is, maar ook de smaakpapillen van je gasten zal veroveren? Zoek niet verder en maak kennis met deze fantastische Spinazie-lasagne met romige Bechamelsaus! In slechts een uurtje tover je deze overheerlijke schotel uit je oven, klaar om je familie en vrienden te verwennen.

Dit smaakvolle gerecht combineert de gezonde groene kracht van spinazie met het rijke, romige karakter van de klassieke Bechamelsaus en de laagjes zachte lasagnebladen. Het resultaat is een sublieme symfonie van smaken en texturen die perfect samenkomen in een hartverwarmende maaltijd.

Geen zorgen als je geen keukenprins(es) bent! Het bereiden van deze spinazie-lasagne is een fluitje van een cent. Volg de eenvoudige stappen en geniet in no-time van een culinair hoogstandje waar je met trots je vrienden en familie voor uitnodigt. Schenk een glas wijn in, zet wat sfeervolle muziek op en geniet van een gezellige avond met dit fantastische gerecht.

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 200 gram ricotta
  • 200 gram geraspte kaas
  • 500 ml bechamelsaus
  • 10 lasagnevellen

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakvorm
  • Schaal
  • Keukenmachine

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook totdat de ui glazig is.
  • Voeg de spinazie toe en laat het 3-5 minuten op een middelhoog vuur bakken.
  • Voeg de ricotta toe en laat het nog 5 minuten meebakken.
  • Verdeel de spinazie over de bodem van de bakvorm.
  • Leg hier een laag lasagnevellen over en giet hier wat bechamelsaus over.
  • Verdeel hierover de ricotta-spinaziemix en bestrooi met geraspte kaas.
  • Herhaal dit met nog een laag lasagnevellen, bechamelsaus en ricotta-spinaziemix.
  • Bestrooi de bovenste laag met nog wat geraspte kaas.
  • Bak de lasagne 45 minuten in de oven.
Tips:
  • Voeg wat extra geraspte kaas toe om de lasagne wat extra smaak te geven.
  • Voeg eventueel wat extra groenten zoals courgette toe aan de ricotta-spinaziemix.

Deze Spinazie-lasagne met Bechamelsaus is een heerlijk gerecht dat binnen een uur klaar is. De smaakvolle combinatie van spinazie, ricotta, bechamelsaus en geraspte kaas zal zeker een succes zijn bij je familie en/of vrienden.

Wil je dit recept beoordelen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *